PRIVACY STATEMENT


Stichting Doof & Co, gevestigd te Amsterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
onder nummer 58213120, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacy-statement legt uit hoe Stichting Doof & Co met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).


    1. Toepassing

Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerkt:
a. (potentiële) patiënten;
b. bezoekers aan de praktijk van Stichting Doof & Co;
c. bezoekers van de website van Stichting Doof & Co;
d. deelnemers aan bijeenkomsten van Stichting Doof & Co;
e. sollicitanten/ZZP-ers;
f. alle overige personen die met Stichting Doof & Co contact opnemen of van wie Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.


    2. Verwerking van persoonsgegevens

Stichting Doof & Co verwerkt persoonsgegevens die:
a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
c. met toestemming van de betrokkene worden video-opnames tijdens sessies gemaakt ten behoeve van de behandeling en/of opleidingsdoeleinden. Camerabeelden worden in beginsel na 30 dagen vernietigd.


    3. Doeleinden verwerking

Stichting Doof & Co verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
a. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
b. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd.


    4. Rechtsgrond

Stichting Doof & Co verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:
a. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
b. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
c. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
d. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.


    5. Verwerkers

Stichting Doof & Co kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerken. Stichting Doof & Co sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.


    6. Persoonsgegevens delen met derden

Stichting Doof & Co deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Stichting Doof & Co deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.


    7. Doorgifte buiten de EER

Stichting Doof & Co geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Stichting Doof & Co ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).


    8. Bewaren van gegevens

Stichting Doof & Co bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Stichting Doof & Co hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:
a. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
c. gegevens van medewerkers en zzp’ers, anders dan (financieel-)administratieve gegevens: 5 jaar na uitdiensttreding respectievelijk na het einde van de overeenkomst van opdracht;
d. gegevens van sollicitanten: 6 maanden na afronding van de sollicitatieprocedure;


    9. Wijzigingen privacystatement

Stichting Doof & Co kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van Stichting Doof & Co gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.


    10. Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht Stichting Doof & Co te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met Stichting Doof & Co door een e-mailbericht te sturen naar info@doofenco.nl.

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Stichting Doof & Co door een e-mailbericht te sturen naar info@doofenco.nl. Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).


    5. Verwerkers

Stichting Doof & Co kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerken. Stichting Doof & Co sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.


    5. Verwerkers

Stichting Doof & Co kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerken. Stichting Doof & Co sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.


    5. Verwerkers

Stichting Doof & Co kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Stichting Doof & Co persoonsgegevens verwerken. Stichting Doof & Co sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.